Kopi af Kopi af Kopi af Kopi af Kopi af Kopi af Kopi af Kopi af Kopi af Hjemmeside plakatmål.png

Forestillingen er oversat af Jesper Kjær.

Opføres fra d. 16. februar - d. 26. marts på Det Hem’lige Teater, 2022.


Sangtekst er oversat af Jesper Kjær.


KULT, KITCH OG KØDÆDENDE PLANTER

  • I 2022 opsætter vi Alan Menken og Howars Ashman's kult-rockmusical "Little Shop Of Horrors". Forestillingen, der herhjemme er bedre kendt under filmtitlen "Gys i Blomsterbutikken", så dagens lys i New York i 1980.

  • Den er baseret på kultfilmen fra 1960, af samme navn, som gysermesteren Roger Corman stod for. Ashman, som elskede kultfilm, var overbevist om, at den sorte humor ville virke på en scene, og Menken krydrede den bizare handling med en stribe sange i bedste 60'er rock stil.

  • Forestillingen åbnede med positiv kritik fra pressen og et begejstret publikum, og løb også med "The Drama Desk Award" for bedste musical lige for næsen af bl.a. "Cats".

  • "Little Shop of Horrors" blev en stor publikums succes - så stor, at der i 1986 kom en filmversion, som Howard Ashman producerede og Frank Oz instruerede. Filmen har, som showet, i dag kultstatus og har et stort følge verden over, blandt andet i Musicaliber hvor flere af de bærende kræfter længe har haft den på ønskelisten.

  • Det er lidt af en udfordring for os selv, da musicalen egentlig indebærer større kulisser og flere special-effects, end vi tidligere har arbejdet med, men vi er sikker på det nok skal lykkes.


HANDLING

1. AKT

På Skid Row i den dårlig ende af byen ligger Mr. Mushniks faldefærdige blomsterbutik. Via de tre gadetøser Crystal, Ronette og Chiffon møder vi nørden Seymour, der arbejder i blomsterbutikken, under hårdhændet vejledning fra ejeren Mr. Mushnik, der samlede Seymour op på gaden, da han var barn og lod ham gå til hånde i butikken. Seymour er hemmeligt forelsket i butikkens anden ansatte, den smukke og uskyldige Audrey, der desværre kommer sammen med den sadistiske tandlæge Orin.

Seymour finder en dag en ny planteart, som han passer og plejer, indtil den havner som hovedattraktion i butikken. Den besynderlige lille plante får navnet Audrey II. Stik imod alles forventninger stormer kunderne til, for at se Seymours fremmede og interessante plante. Mr. Mushnik der er begejstret for de mange kunder og deres penge er lykkelig, så da planten pludselig gør tegn på at visne, bliver det Seymour’s ansvar at redde butikken. En sen aften i butikken må Seymour til sin rædsel erfare, at den eneste måde at stille den lille plante tilfreds, er at fodre den med sit eget blod.

Planten vokser sig større og større, forretningen blomstrer og Seymour bliver navnet på alles læber. Alt virker som idyl, med undtagelse af Audreys tiltagende blå mærker og småskræmmer, lige indtil Audrey II afslører for Seymour, at ikke bare kan den tale, den kan også hjælpe ham, til at få alt hvad hjertet kan begære, inklusiv Audrey. Prisen: Mere blod... Den paniske Seymour må finde en person, han kan fodre til planten, for ikke at miste alt og valget falder på Audrey’s psykopatiske og voldelige tandlæge-kæreste.

2. AKT

Livet går videre i butikken og da Orin nu pludselig er forsvundet, tør Seymour endelig bekende til Audrey, hvad han føler. Her kunne det hele så ende lykkeligt, men Mr. Mushnik har desværre fundet ud af, at det er Seymour der står bag Orins forsvinden og aftaler at lade Seymour slippe, i bytte for den nu enorme Audrey II. Det kommer aldrig så vidt og Mr Mushnik, må ende sine dage i gabet på den sultne plante.

Nedslået og desperat kæmper Seymour imod en hob af pressefolk, botanikere og forretningsmænd, der vil have del i Audrey II’s succes og beslutter sig til sidst, for at efterlade planten og stikke af med Audrey. Alt sammen fører det til mere blod, død og ødelæggelse, og så lige verdens undergang...


DEN KREATIVE LEDELSE

KIM BRANDT, INSTRUKTØR

Kim begyndte sin karriere på de skrå brædder i 1985. Siden 1998 har han levet, som professionel skuespiller, sanger, instruktør, underviser og dubber i forskellige sammenhænge.

Kim har medvirket i forestillinger på bl.a. Fredericia Teater (Aladdin, Chess), Aarhus Teater (Miss Saigon, Guys & Dolls, Peter Pan m.fl.) Herning Kongrescenter (Les Miserables, Beauty & the Beast, My Fair Lady m.fl). Siden 2007 har han instrueret en del forestillinger rundt om i landet og hermed også Musicalibers "Spring Awakening" tilbage i 2014. Vi glæder og til at byde Kim velkommen tilbage til Aalborg!

MARIA ANKER JENSEN, KOREOGRAF

Dans er og har altid været Marias store passion. Hun startede med at danse som firårig og kan i dag danse både pardans, standard, latinamerikanske danse og hiphop, men præcisere sig som hiphop og waacking danser. Hun er uddannet danser på Flow Dance Academy og har undervist, både i Nordjylland og København.

Maria har koreograferet dans til konkurrencer, modeshows og diverse andre shows, men vores "All Shook Up" sidste år, var hendes første musical-koreografi, hvilket faldt hende meget naturligt, da hun selv har medvirket i en del musicals i Hjørring.

ALBERTE BØNKEL, VOCALCOACH/KORLEDER

Alberte har dyrket musikken hele sit liv, og har blandt andet 10 års korerfaring med sig i rygsækken. I juni 2021 færdiggjorde hun sin kandidat i Musikvidenskab, og har både i løbet af og efter sin uddannelse bevæget sig inden for korledelsens verden. Hun arbejder med alt fra folkekor til rytmisk pigekor, mens hun sideløbende også brygger på sit eget soloprojekt som singer/songwriter.

Musicalen har altid været én af Albertes favoritgenrer, og har siden 2017 selv dyrket at stå på de skrå brædder, og har også før hjulpet til som vocal coach-assistent. At arbejde professionelt inden for musicalens verden er hendes store drøm, og hun glæder sig derfor helt enormt til for første gang at kaste sig ud i opgaven som vocal coach.

MATHIAS LENDA THOMSEN, KAPELMESTER

Mathias er en nylig tilføjelse til Musicaliber-holdet, og det er første gang han gør sig som kapelmester. Han er uddannet med en kandidatgrad i Musikvidenskab fra Aalborg universitet, og har her erhvervet en masse erfaring inden for musikalsk ledelse. Derudover har han spillet bas i 15 år, og nyder at kaste sig ud i nye musikalske udfordringer – f.eks. har han lige begivet sig ud i at lære at spille banjo.

Gennem flere år har Mathias været bassist i det aalborgensiske metalband, Möwe, og ligeledes spillet bas i diverse andre musikalske projekter. Han lader sig dog ikke begrænse af genrer, og har bred erfaring inden for mange forskellige afarter af musik – derfor glæder han sig også til at nørkle med musicalens facetter og få leveret en masse fed doo-wop.